Kirottu turkkilainen

Kun vihreäsävyisen tilkkutunikani jälkeen suunnittelin seuraavaa tekelettäni, ei minulla ollut muuta kuin hatara ja häilyvä visio tilkkuneuleesta. Uudet ihanat langat kyllä olin jo tilannut. Lankoja odotellessani selailin erilaisia virkkausohjeita ja törmäsin Turkkilaiseen tähteen. ”Ihana! Tästä minä aloitan uuden työni!”

Ajatus oli ehkä kaunis, mutta tähden toteuttaminen olikin paljon haastavampaa kuin olin kuvitellut. Ensimmäisen tähteni sakarat käyristyivät ihan vääriin suuntiin, mutten silti luovuttanut. Uutta yritystä kehiin kerta toisensa jälkeen, kunnes tähti alkoi näyttää edes hieman tähdeltä.

Jos jo tähtiosuus kuviosta oli haasteellinen, niin entäpä sitten kolmioiden ja neliöiden täytöt! ”Tekemällä oppii”, yritin tolkuttaa itselleni, mutta tällä kertaa oppi ei meinannut millään mennä perille. Kirjallinen ohje tuntui kovin vaikeaselkoiselta, eikä kirjassa ollut mukana piirrettyä ohjetta, joita on huomattavasti helpompi tulkita. Lopulta heivasin koko ohjeen hitoille ja käytin pelkkää luovuuttani. Tällä kertaa luovuus ei paikannut puuttuvia taitojani.

Kun äitini näki tähtiräpellykseni, sovimme että hän koittaa jeesiä lasta hädässä ja tehdä minulle mallitilkun ohjeineen. Niin kuitenkin kävi, että hän kyllästyi kuvioon jo heti alkumetreillä. ”Jokainen sakara erikseen. Lankojen päättelyt. Kolmiot. Neliöt.” Äitini mielestä kuvio ei myöskään ollut kaunis edes kirjan sivulla, joten häntä ei innostanut tämä projekti yhtään pidemmälle.

Uuden tilkkuneuleen aloittaminen juuri tällä tähdellä oli minulle yhä vahva päähänpinttymä, ja nyt visioni – se muutenkin hatara, alkoi murentua tyystin. Langat saapuisivat ihan pian, eikä minulla nyt ollut mitään hajua mitä niistä tekisin. Toki tiesin tekeväni tilkkuja, mutta millaisia, siitä ei ollut aavistustakaan. Ei auttanut muu kuin luottaa luovuuteen ja visioihin – niihin häilyviinkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: