Terapiapeitto

Terapiapeittoa varten tarvitaan kirjavaa lankaa. Tällöin ei tarvitse huolehtia värisommitteluista, langan vaihdoista ja säästyy paljolta lankojen päättelyltäkin. Toki kannattaa valita sellainen kirjavan sävy, mikä omaa silmää miellyttää.

Terapiapeitto on maailman helpoin peitto tehdä. Virkkaa vain halutun määrän isoäidinneliöitä. Itse olen tässä peitossa päätynyt tekemään isohkoja tilkkuja, joihin menee noin 100 g lankaa kuhunkin. Reunustan ne lopuksi luonnonvalkoisella.

Terapiapeiton virkkaaminen on todella vahvasti mieltä tyhjentävää. Siinä ei tarvitse ajatella mitään. Toisaalta se toimii myös upeana ajatushautomona. Mitä tahansa ajatusta mielessään tahtookaan kypsyttää ja hioa, terapiapeiton virkkaus toimii hyvänä ja takuuvarmana työkaluna.

Tähän mennessä olen terapioinut itseäni tämän vihreä-ruskea-sävyisen langan kanssa pian viiden tilkun verran. Seitsemän olisi vielä jäljellä. Terapiapeittoa ei kuitenkaan pysty kiirehtimään, sillä pidemmän päälle sen valmistus on unettavaa. Kannattaa tehdä pieniä virkkausmääriä kerrallaan, vaihdellen toisenlaisen ja hieman monimutkaisemman virkkaustyön kanssa. Jos kuitenkin tahtoo pidemmän terapiasession, voi itseään piristää välillä virkkaamalla langasta jonkin kuvion. Yksinkertaisimmillaan vaikkapa tällaisen isoäidinneliöstä mukaellun sydämen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: