Ompeluseuran mökkitreffit

Käsityöpajani mökkiterassilla oli valmis urakkaan, mutta olinko minä? Lankojenpäättelyprojekti oli sellainen tilanne, joka miltei vaatisi ompeluseuran kokoontumista ja paria kylmää olutta. Aloitin työni, mutta päätin kopaista viestillä Jiin kuulumisia ja vinkkasin ompeluseuran tarpeesta.

Oli todettava, että Jii on ottanut ompeluseuran vakavasti, koska ilmestyi reilun puolen tunnin päästä mökille survival-paketti mukanaan. Tosi miehet kyllä ymmärtävät, kuinka haastavaa lankojen päättely voikaan olla.

Survival-paketista löytyi jokunen olunen, ja kippisteltiin rennosti luonnonhelmassa, samalla kuulumisia vaihdellen. Keli oli mitä upein. Hellepäivän iltana sauna ei maittanut, joten pelkkä järvipulahdus riitti virkistykseksi.

Lankojen päättely ja tilkkujen yhteenompelu sujui kuin huomaamatta. Ompeluseurassa on taikaa! Sitäkin pohdittiin, että mikähän meidän parisuhdestatus mahtaisi olla. Eipä se muuta voisi olla kuin ompeluseura sekin. Jii totesi, että ompeluseuraan onkin paljon vaikeampi päästä kuin parisuhteeseen. Oli aivan oikeassa. Ompeluseura taitaa vaatia parisuhdepohjan, lukuisat kihlat ja vähintään yhden naimakaupan ja eron. Kun ompeluseuraan asti on lopulta päässyt, on ihmisen hyvä olla sekä yksin että yhdessä.

Koirakin oli onnellinen mökkivieraan saapumisesta. Nyt se sai toimia ompeluseuran maskottina, mikä oli sille varsin mieluisa tehtävä. Neljä kättä rapsuttelemassa ja kahden ihmisen syömisistä maksetut koiraverot herkkupaloina.

Kun olin saanut Pinkish Kinkyn takakappaleen puolikkaan tilkut ommeltua, päätin vaihtaa fokukseni terapiapeiton virkkaamiseen. Liekö muutama olut vaiko terapiapeiton unettava vaikutus tai ehkä molemmat, mutta nukkumassa me oltiin jo pian yhdeksän jälkeen. Se on kiva, kun Jii on niin vahvasti hengessä mukana näissä ompeluseurakuvioissa, että sippasi samaan tahtiin kanssani. Aamulla Jiin lähtiessä todettiin yhdessä, että ompeluseura on kyllä hieno seura!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: