Perjantaipöhinöitä & Käännynnäis-Cubika

Sain eilen suru-uutisia: Enoni on kuollut. Kuolema. Se on aina niin lopullista. Yhtäkkiä et enää ikinä voi nähdä jotain ihmistä, et puhua hänen kanssaan jne. Kyllä kuolema vetää mielen väistämättä haikeaksi. Se myös pistää ajattelemaan. Muistamaan omankin kuolevaisuutensa ja sen, että jos tässä ikää karttuu ja vanhaksi elää, niin aika lailla sitä joutuu opiskelemaan sopeutumista kuolemaan. Toki olen jo tähänkin mennessä menettänyt useita rakkaita ihmisiä ja todennut, että kuolemaan ei voi milloinkaan tottua. Oma kuolemani minua ei ole oikeastaan koskaan pelottanut, mutta lähimpien menettäminen on asia erikseen. Sitä osaa pelätäkin.

Haikeissa tunnelmissa päätin viettää hiljaisen hetken. Sytytin kynttilän enolleni ja valitsin pinkin langan, josta ryhdyin virkkaamaan jotain. Se jokin alkoi ottaa suuntaa krakaksi erästä teematreffi-iltaa varten. Jiin kanssa meillä on tarkoitus jossain kohdin viettää treffit, jotka rakentuvat pinkin ympärille. Siispä minä virkkaisin miehelle pinkin minikrakan.

Kun kraka oli valmis, en voinut olla nauramatta. Ensin ajattelin, että josko tuota krakan virkkausta pitäisi vielä treenata, mutta lopulta totesin tämän krakan kaikessa hellyyttävyydessään olevan tilaisuuteen juuri täydellinen! Täydellistä on sekin, miten eheyttävä ja vahvistava vaikutus virkkauksella ja väreillä onkaan. Raskas tunnelmani oli keventynyt kerros kerrokselta.

Cubikani oli ottanut jo ensiaskeleensa ja saavuttanut sen mittansa, että toinen kerros tilkkuneuleesta oli valmistunut. Mallailin tilkkua sänkyni päällä ja päätin kokeilla kääntää sen ympäri. ”Näinhän se on paljon parempi”, totesin. Pikkutilkut alareunaan yläreunan sijasta. Tästä olisi hyvä jatkaa suunnittelua.

Pähkäillessäni Cubikan kolmatta kerrosta, minulle tuli mieleen kääntää tähän mennessä luotu tekele vielä kertaalleen. ”Nyt! Näin sen pitää mennä!”, hihkuin innoissani. Enää en myöskään nähnyt tilkkuneuletta, vaan neuletakin. Tässä oli ilmiselvä neuletakin takakappaleen keskiosa!

Tänään olen työstänyt Cubika-neuletakin takakappaleen valmiiksi ja olen siihen todella tyytyväinen! Värit ovat myös olleet juuri oikeanlaisia terapeutteja tähän päivään. Surulliset ja haikeat ajatukseni ovat hälventyneet ja värit ovat ryhtyneet ruokkimaan sisustuskärpästäni. Ihanaa on ollut suunnitella ja haaveilla kaikenlaista kivaa samalla kun virkkailee.

Iltasaunan jälkeen olisi maittanut kylmä olut. Olen oluen ystävä, mutta aina ei tee mieli humaltua. On kuitenkin todettava, ettei alkoholittomissa oluissa meinaa löytyä alkoholioluen veroista versiota. Useat alkoholittomat oluet ovat suorastaan niin pahoja, että yhden hörpyn jälkeen litku on kaadettava lavuaarista alas.

Eilisen olutmaisteluni ehdoton voittaja olikin siideri, mikä oli arvattavissakin. Alkoholiton siideri on varsin hyvää, mutta olut, sen kohdalla taidan jatkossa suosiolla valita alkoholipitoisen version.

Kuten mainitsinkin, niin neuloosin lisäksi minua on nyt puraissut sisustuskärpänenkin. Värit saavat aikaan kaikenlaista. Niiden voima on valtava! Olen jo pitkään ollut tyytymätön siihen miltä kotini näyttää. Olen kyllästynyt harmaaseen, olkoonkin että sekin on ihan kaunis väri. Sisustuksessa usein suositaan neutraaleja värejä ja omakin kotini on suht neutraali, eikä se meinaa enää sopia pirtaani. Haaveilen esim. olkkariini petrolinsinisestä seinästä ja vaaleankeltaisesta. Ja punaisesta sohvasta! Punainen sohva, se on ihan MUST ja pakko saada ennen pitkää!

Pienituloisen on aina vähän hankala toteuttaa visioitaan ja haaveitaan, mutta josko jotenkin saisi rahoituksen järkättyä, niin kivahan se olisi vaikkapa kummityttö kaverina, joka on alan ammattilainen, pistää tätä kotiani uuteen ilmeeseen. Väriä elämään, joka sektorille, sitä minä tarvitsen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: