Startti huovutusmaailmaan

Neulahuovutus on ihan superpuuhaa! Oli ihana ryhtyä tuumasta toimeen, kun tavallaan taitoja ei edes tarvita. Valitsee vain aloitusvärit ja starttaa nakuttamisen, mikä on varsin terapeuttista ja meditatiivista neulan käyttöä.

Alustaksi valitsin 10 cm:n vaahtomuovin, jotta neula ei varmasti tökkää pohjasta läpi reiteen. Hyvä ja jämäkkä, riittävän iso alusta pysyy myös vakaasti sylissä.

Vihreää, mustaa, keltaista. Niillä väreillä tahdoin ensimmäisen neulahuovutustaiteeni synnyttää.

En ole oikeastaan koskaan osannut tehdä näköistaidetta, ja muutenkin olen enemmän abstraktin taiteen ystävä. Ei siis ole yllätys, että huovuttamallakin päädyin sitten luomaan abstraktia värihehkua. Nimeä työlleni en osannut vielä keksiä. Ehkä se syntyy ajan myötä, kunhan kääntelen ja kallistelen tekelettäni ja rauhassa kuulostelen mitä se minulle kertoo.

Sen verran ihanaa tuo neulalla nakutus on, että piti eilen tehdä toinenkin taidetekele. Tällä kertaa valitsin aloitusväreikseni pinkin ja turkoosin. Mitä siitä seuraisi? Ei aavistustakaan.

Neulahuovutus soveltuu upeasti abstraktin taiteen luomiseen. Miksei yhtä lailla näköistaiteenkin, mutta se on varmasti huomattavasti vaikeampaa. On ihanaa vain kuulostella, mikä väri puhuttelee missäkin kohdassa työtä ja sitten nakutella se neulalla sopivaan kohtaan.

Sekin on kiva, kun luomistyön lumoissa voi välillä pysähtyä rapsuttamaan rakasta karvakamua. Se on viime aikoina saanut nauttia paljon mammansa läheisyydestä, kun käsityöpaja on ollut viritettynä meidän yhteiselle sohvalle. Koiran osuus sohvasta on divaaniosa, joka on sopivasti ikkunan ääressä. Siitä on hyvä tarkkailla maailmanmenoa.

Kun toinen taidetyöni valmistui, olin jo aika väsynyt ja valmis yöpuulle. Kyllä taas maistuisi uuteen aamuun herääminen, kun on ihanan värisiä lankoja virkattaviksi ja villoja huovutettaviksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: