Ruska Abstraktica

Olin jo ottanut starttini huovutusmaailmaan, mutta yhä minussa asui värejä ja muotoja, jotka odottivat syntymistään vapauteen huovutustaiteen myötä. Ajatuksenani oli, että tahtoisin jollain tavoin loihtia villasta oman ruskanäkemykseni.

Vaikka leikkasinkin paperista jotain hahmotelmaa syksyn lehdiksi, tiesin jo etukäteen, etten sapluunoitani kuitenkaan käyttäisi, vaan luottaisin luovuuteeni ja antaisin sen johdatella työtäni alusta loppuun saakka. Enkä minä kuitenkaan vajavaisilla taidoillani osaisi toteuttaa aidon näköisiä lehtiä, joten pähkäilinkin tovin, miten synnyttäisin itsestäni abstraktia ruskaa. Millainen olisikaan abstrakti vaahteranlehti?

Vaahteranlehti alkoi ottaa hieman muotoaan aloitusvärieni myötä, ja olin siihen ihan tyytyväinen. Mitä sitten seuraavaksi? Millainen ruska sisälläni soikaan ja millaisin värein työtäni jatkaisin?

Kun lisäsin työhöni limenvihreää, se oli kuin kevään henkäys syksyn keskellä. Siinä kohdin taiteeni alkoi kertoa tarinaa siitä, kuinka tänä syksynä olen saanut herätä henkiin pitkän routakauteni jälkeen. Vaikka luonto ympärillä alkaisikin hiljalleen vaipua uneensa ja kohtaamaan kylmää talvea, sisälläni sykkivät värit tuskin kuitenkaan kykenevät lakastumaan. Kun kerran oivaltaa oman tapansa hehkua, kun ymmärtää oman keväänsä syksynkin kynnyksellä, on hyvä jatkaa värikästä matkaansa silloinkin, vaikka luonto muuttuisikin värittömämmäksi.

Oivalsin työtä tehdessäni, että oli hyvä suunnitella värien paikat ensin ja vasta sitten ryhtyä nakuttelemaan neulalla ja luomaan yksityiskohtia. Varsinkin isompaa työtä tehdessä tämä on mielestäni ihan järkeväkin toimintatapa.

Vaahteralehtikin alkoi korostua, kun nakuttelin sen ympärille värikkäät raamit.

Huovutustaidetyöpaja on siitä mukava ateljee, ettei siinä tule juurikaan sotkua. Tai ainakin jäljet on helppo siivota luomistyön jälkeen. Ja tämän ateljeen voi surutta pystyttää vaikkapa sohvan nurkkaan, missä voit työskennellä mukavan leppoisassa asennossa. Ja viihtyvyys on taattu silloin, kun kaikki värit löytyvät helposti käden ulottuvilta.

Ja niin se sitten valmistui, syksyinen huovutustaidetyöni: ”Ruska Abstraktica – Sinä syksynä ymmärsin kevääni.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: