Ihanat kirppislöydöt & Älä osta mitään -syyskuu

Kun hiljattain olin lähdössä siskoni ja kummityttöni kanssa shoppailemaan ja katsoin itseäni peilistä, en voinut olla miettimättä: ”Mitä onkaan tapahtunut sille tyypille, joka ennen pukeutui aina lähes yksinomaan mustaan?” No, tiedänhän minä toki, mitä kaikkea sille on tapahtunut ja millaisia vaiheita on tarvittu, että kokomusta on karissut pois matkastani. Virkkaava sivupersoona -tekstissänikin mainitsin, että traumat tulevat kalliiksi, kun joutuu niiden myötä aina uusimaan koko vaatevarastonsa.

Shoppailureissulla ei mennyt juurikaan rahaa, mikä oli ihan tervetullutta, sillä niin paljon olen tehnyt hankintoja (lankoja & villoja) elokuun aikana, että oikein päätä huimaa. Rahaa kun kuitenkaan ei ole liiaksi. Ja vaikka shoppailureissu tulikin halvaksi, availin jo samana iltana postissa tulleita pakettejani: Kirppislöytöjä ja yhdet uutena ostetut kengät.

Stilettolta tilaamani maiharit saapuivat ihan täydellisessä paketissa: ”Super Me!” Sellaiseksi minä itseni kieltämättä tunsinkin, kun olin suoriutunut matkastani suureen maailmaan sohvani nurkasta. Kävimme shoppailureissulla nimittäin Kouvolan Veturin isossa Cittarissa, ja se on sarjassamme niitä paikkoja, joita todella vierastan. Vaikka maailmankatsomukseni on avara, viihdyn konkreettisesti hyvinkin pienissä ympyröissä ja Cittareiden ja Prismojen kaltaiset paikat ovat minulle aika painajaismaisia.

Maiharit ovat siitä hyvät, että niiden kanssa pärjää aika pitkälti läpi talvenkin, mutta jos menokenkä alkaa jossain kohdin vipattaa, niin sitä varten tarvittiin myös nettikirppikseltä löydetyt iki-ihanat punaiset nilkkurit. Vieläpä kun joskus oppisi niillä kävelemäänkin!

Minusta on ihana pitää käsityöbreikkejä siten, että surffailen läpi lempparinettikirppikseni ja bongailen Desigual-uutuksia. Sitä kautta olenkin tehnyt kesän ja syksyn aikana joitakin tosi kivoja löytöjä, kuten alla oleva punamusta tunikamekko. Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvä musta neuletakki on äitini taitavasti neuloma. Musta neuletakki on hyvä olla olemassa, koska se sopii yhteen minkä tahansa värin kanssa! Myös musta virkattu hattu on äitini loihtima luomus. Ehkä minäkin vielä jonain päivänä opin vastaavanlaisen toteuttamaan.

Punamustaa Desigualia ei kenelläkään voi olla liikaa ja nyt minulla on niitä kaksi. Sekin on minulle uutta, että uskallan yhdistää punaista ja vihreää! Ne sopivat yhteen todella hyvin, mutta vielä joitakin aikoja sitten en olisi voinut tuota väriyhdistelmää ylläni kuvitellakaan! Toisen kuvan vihreä pellavatakki on myös kirppislöytö, eikä maksanut kuin vitosen verran.

Kun on selvinnyt matkasta suureen maailmaan ja tehnyt upeita, onnistuneita kirppislöytöjä, sitä voi palkita itsensä herkullisella voisilmäpullalla ja kahvilla. ”Queen of fucking everything” -asennemukista juotuna tottakai!

Niin. Kyllä sitä silloin vielä syötiin polleana kaupasta ostettua herkkupullaa, mutta hyvin pian vuorossa olikin jo Smaili-Makrut. Helppoa ja halpaa vatsantäytettä silloin, kun rahaa muuhun ei juurikaan ole. Ruoasta on huomattavasti helpompi säästää kuin esim. tupakoinnista. Siitä pahasta tavasta kyllä todella haluaisin eroon, mutta niin sitkeässä se on, ettei kymmenenkään lopetusyritystä vuoden aikana tunnu tehoavan. Olen mestari lopettamisen yrittämisessä, mutta armoton epäonnistuja lopputuloksen suhteen.

Kun aikansa mättää makaronia ja kaurapuuroa, saattaa jopa roiskeläppäkin maistua hetken hyvältä. Tai no. Kelvolliselta. Mutta kyllä sitä kehnompaa safkaa syödessään myös laskeskelee tarkoin seuraavan kuun budjettiaan ja tekee pyhän päätöksensä ”Älä osta mitään -syyskuusta”, jotta edes välillä voisi syödä hitusen mukavammin.

Se kuitenkin on varma juttu, että mitään tarpeetonta en ole elokuussa ostanut. Langat ja villatkin ovat tuikitärkeää terapiaani – sitä, mitä vaille olen jäänyt kaikkien vuosien aikana. Ja nyt ei ainakaan tarvitse tukahduttaa omaa luovuusenergiaa sen vuoksi, etteikö tarvikkeita luovuuteen kotoa löytyisi! Luovan energian vapaa kulkeminen ennen kaikkea, vaikkapa sitten toisinaan ruoastakin tinkien!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: