Mökkeilyä & Mumssikakku

”Luonnontaikaa, sitä minä tarvitsen”, olin ajatellut jo tovin kaupunkioloissa, kun olin taistellut Cubikan puuttuvan hihan aloittamisen kanssa. Aloittaminen on ollut muutenkin takkuista ja olen keksinyt jos jonkinlaista muuta puuhaa, mutta jo pari starttia on ehtinyt mennä pilallekin. Kyllähän se virkkauskäsiala tottakai vaihtelee, mutta näiden starttieni käsiala on ollut niin hurjan löysää, että purkuhommiksihan se sitten on mennyt ja koko hihaprojekti alkoi tuntua suorastaan epätoivoiselta.

Kun eilen saavuin koirani kanssa mökille, matkassani oli taas iso kasa lankoja. Niiden kimppuun kävisin kuitenkin vasta vähän myöhemmin. Ensin halusin vain olla ja hengittää sisääni ihanaa ja syvärentouttavaa luontoilmaa. Takassakin sai pitää jonkin aikaa tulia, että mökki lämpenisi kunnolla. Ei ole enää kesä, vaan syksy on saapunut. Takkatulen ritinä ja elävän tulen katseleminen on todella terapeuttista ja voimistavaa: ”Minä kyllä selviäisin hihaprojektistani!”

Ilma oli eilen ihan täydellinen. Kivan kuulakka syyspäivä, mutta vielä tarkeni istua laiturilla auringossa. Siinä olikin sitten mitä parhain paikka startata puuttuva hiha samalla, kun koira sai nauttia vapaudestaan ja kahlailla pitkin rantavesiä kaloja bongaillen.

On todettava, että mökkimme on kyllä melkoinen taikapaikka ja luonnolla on ihmeellinen voima, sillä nyt takkuinen ja kovaonninen hihakin lähti muotoutumaan aivan priimana. Virkkauskäsiala taitaa olla korvienvälijuttuja.

On ihanaa virittää käsityöpaja mökkiterassille ja nypertää virkkuitaan luonnonhelmassa. Varjoisalla terassilla tosin oli vähän vilakkaa, varsinkin kun tuuli järveltä päin, joten pääsin korkkaamaan kynsikäskaudenkin. Hyvin kun kuitenkin varustautuu ja vetää jalkaankin kahdet villasukat, niin kyllä ulkonakin tarkeni istuskella vallan mainiosti.

Vaikka hihaprojekti olikin startannut priimana, tarvittiin matkan varrella vielä vähän energiajuomaa, jotta jaksaisi aloittaa tylsän ja pitkän tummansinisen osuuden.

Kun välillä virkkailee ja välillä käpsehtii luonnossa, tuntuu oleminen ja eläminen kyllä melkoisen täydelliseltä. Onneksi meillä on metsäinen mökkitontti, niin ei tarvitse välttämättä erikseen lähteä metsään kävelemään. Se on harmi, kun täälläkin nuo lähimetsät on jo hakkuilla raivattu aika ikävän näköisiksi ja hirvikärpäsiäkin siellä on riesana runsain määrin. Toista oli joskus mökkimme alkuvaiheissa, jolloin metsän pohja oli laakeaa sammalmattoa ja pieniä polkujakin risteili siellä sun täällä. Eivätkä hirvikärpäsetkään olleet vielä silloin syksyriesaksi saapuneet. Oi niitä aikoja!

Sen verran häpyä on onneksi hirvikärpäsilläkin, että kunnioittavat tätä pyhää mökkitonttiamme. Ihan vain jokunen niistä häijymmistä tyypeistä saattaa tänne syksyn aikana eksyä.

Koko päivän kun viettää ulkona, on mukava illalla asettua sisälle lämpimään mökkiin. Ikkunoista näkyy ihana luonto, hihaprojekti on saatettu puoleen väliin, inkivääritee lämmittää sisuksia. Mitäs nyt? Olisiko aika iskeä kiinni Mumssikakkuun?

Innostuin virkkaamaan aihiot jokuseen Mumssiin jo ennen mökille lähtöä. Siinä se kakku sitten odotti minua kutsuvana. Tai ehkä pikemminkin ei-niin-kovin-kutsuvana. Lankojen päättely on vihonviimeistä puuhaa. Yhteenompelu on ihan okei, mutta päättelypuuhat voisin aivan hyvin delegoida johonkin toiseen osoitteeseen.

Hihaprojektistani pitäisin joka tapauksessa taukoa ja jatkaisin loput seuraavana päivänä. Nytkö siis haukkaisin palan Mumssikakkua, vai päätyisinkö korottamaan sitä vielä yhdellä tai kahdella Mumssilla?

Lopulta ei ollut lainkaan vaikeaa tehdä päätöstä Mumssikakun suhteen. Niin ihana päivä oli ollut, etten sitä tahtoisi tahrata ikävällä lankojen päättelyllä. Seuraavaksi luvassa olisi musta-violetti Mumssi. Siitä tulisi varmasti kaunis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: