Mandalaviikko

Olen saanut nauttia kotielämästä viikon, raskaan ja ahdistavan sairaalakuukauden jälkeen. Ja mikäpä muu olisikaan inspiroivampaa ja kaaoksen jälkeen koostavampaa kuin mandaloiden virkkaus!

Ajoitus oli täydellinen, kun melkein heti kotiuduttuani bongasin facen käsityöryhmästä ihanan mandalapeiton, joka houkutteli minut kokeilemaan tätäkin virkkaussarkaa. Alku tosin oli hieman tahmea, kun valokuvan perusteella yritin saada jotain aikaiseksi. Ompeluseuran ilta ja Jiin vahva henkinen tukikaan eivät auttaneet loihtimaan oikeanlaista kuviota. Ihan nätti pinkkisävyinen mandalantapainen kyllä syntyi, mutta ei siitä torkkupeiton palaksi ollut.

Oi sitä onnea, kun löytää netistä ohjeen haluamaansa malliin! Varsinkin kun olin jo innoissani tilannut uudet langat peittoprojektia varten. Kyllähän sitä pitää olla kuviot hanskassa ennen kuin langat saapuvat! Äitini kanssa treenattiin molemmat tahoillamme tätä bongaamani mandalaa, jotta varmasti syntyisi oikeanlainen lopputulos.

Ohje oli selkeä, mutta tiivisti sitä kyllä piti seurata työtä tehdessä. Paljonhan tässä on tullut virkkailtua lähestulkoon ilman ohjeita, joten silmukoiden laskeminen ja kerros kerrokselta ohjeen tulkitseminen avasi eteeni taas uudenlaista meditaatiomaailmaakin.

Ensimmäisen onnistuneen mandalan jälkeen sormissani syyhytti sen verran, että tekaisin pari pikkumandalaa pöytäliinoiksi. Vaikkapa tuikkukipon alustoiksi.

Keittiön pöydällekin sopisi liina, joten virkkasin sitäkin varten yhden mandalan.

Keskeneräiset työt vaanivat aina jossain mielen perukoilla, joten uhrasin hetken mandala-aikaani afrikankukkien parissa. Olen työstänyt afrikankukista tyynynpäällistä ja hieman siitä uupui vielä paloja. Toki edessä on huima määrä pääteltäviä lankojakin, joten ihan heti ei tämä projekti tule valmistumaan. Ompeluseuran jeesiäkin tulen varmasti tarvitsemaan lankojen päättelyssä.

Sohvatyynyjä on hyvä olla kaksin kappalein, joten tekaisin afrikankukkatyynyn kaveriksi toisen tyynynpäällisen alun samaa värimaailmaa käyttäen. Ja tietysti myös mandaloita.

Netti on pullollaan mitä ihanimpia mandalamalleja sekä hyviä ideoita mandaloiden hyödyntämiseen. Bongasin upeita kuvia, joissa mandalat viritetään pyöreään kehykseen ja niitä voi ripustaa vaikkapa ikkunaan tai seinätauluksi. Näistä kuvista inspiroituneena etsin taas uuden mallin, josta virkkaisin Jiille ikioman mandalataulun. Toki Saksan väreissä, miehen sukujuuria kunnioittaen.

Jiin mandala osoittautuikin haastavaksi. Hurja määrä pitkiä pylväitä ja sellaisiakin kohtia mallissa, että sain kokea suurtakin onnistumisen iloa, kun hoksasin miten joku vaikea kohta virkataan.

Kun pureutuu intensiivisesti mandalamaailmaan, ei sieltä poistuminen tapahdu ihan hetkessä. Sen huomasin eilen. Mieli jatkaa silmukoiden laskemista, vaikka ryhtyisikin aivan toisenlaisiin puuhasteluihin. Kokkaillessani nakkikeittoa, yllättin itseni laskemasta perunankuoria ja nakkipaloja: ”Yksi, kaksi, kolme, neljä”. Silloin hokasin, että ehkä pieni virkkausbreikki voisi olla paikallaan.

Yritä siinä sitten pitää virkkausbreikkiä, kun posti toi eilen torkkupeittoa varten tilaamani langat! Ihania sävyjä, joita oli ihan pakko päästä tyyppäämään mandalamuodossa!

Jiin seinämandala sai luvan odottaa viimeisiä haastavia kerroksiaan ja suljin mielestäni pois myös tyynynpäällisprojektit. Istahdin rennosti kotoisaan mandalapajaani ja ryhdyin virkkaamaan. Tiilenpunaista, sinapinkeltaista, limen ja oliivin vihreää, vaaleankeltaista, mustaa.

Uusista langoista tuli todella kaunis lopputulos! Näitä mandaloita saankin sitten virkata varmasti kyllästymiseenkin asti, koska aika monta niitä vaaditaan torkkupeittoa varten. Pitkä projekti, mitä voi työstää aina inspiraation iskiessä. Saapa nähdä maltanko pysyä siinä pyhässä päätöksessäni, että päättelisin langat aina yhden mandalan valmistuttua, ennen uuden aloittamista.

Mandaloiden värikästä virkkausta suosittelen kyllä jokaiselle näpertäjälle! On se vaan niin ihanaa puuhaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: