Väriterapiaa

Vietin viime viikon lähestulkoon tyystin mandalamaailmassa. Se on maailma, johon on todella helppo hurahtaa. Jopa minun, joka tähän asti olin vierastanut orjallista ohjeiden noudattamista. Nyt kaikkein tärkeimmässä roolissa olivat kuitenkin värit, ja väriterapiaa olen nyt jatkanutkin.

Sitä en itsessäni käsitä, kuinka ohikiitäväksi hetkeksi intouduin harmonisista maanläheisistä väreistä, joista oli tarkoitus tulla kaunis torkkupeitto omaan käyttöön. Toki kaunis siitä tulisi, mutta ei yhtään oman näköiseni. Kolmen mandalan ja jokusen isoäidinneliön jälkeen päätin luovuttaa, koska puuha tämän työn parissa ei yksinkertaisesti tuntunut hyvältä. Ehkä se joskus tulevaisuudessa innostaa sen verran, että teen langoista peiton vaikkapa lahjatarpeisiin.

Netti on todellakin tulvillaan upeita mandalaohjeita, joista yhden mallin valitsin uuteen mandalakokeiluuni. Kuvaa valmiista työstä minulla ei ollut, vaan ainoastaan piirretty ohje, jonka mukaan suunnistin kohti tuntematonta päämäärääni kerros kerrokselta.

Jos Jiille virkkaamani seinämandala punamustakeltaisine väreineen oli terapeuttinen luomistyömatka, niin sitä oli myös tämä uusi mandalani! Tästä teen kyllä taulun oman kotini seinälle. Taitanee molemmat isot mandalat vaatia ympärilleen metriset kehykset!

Siitä asti kun minua kesällä puraisi neuloosikärpänen, ovat värit olleet hyvinkin tärkeässä roolissa virkkauksissani. Olen myös lisännyt väriä pukeutumiseeni. Väreissä on jotain sellaista voimaa, joka eheyttää, vahvistaa ja virkistää! En voisi kuvitellakaan virkkaavani mitään suurta yksiväristä tekelettä, vaan todellakin tarvitsen värejä, jotta tekeminen on mielekästä terapiavaikutuksineen .

Isojen mandalatöiden jälkeen oli kiva puuhastella hetki tyynynpäällisprojektien parissa. Ne tuskin olisivat edenneet mihinkään, ellen olisi saanut äidiltäni apua lankojen päättelyyn. Sitä vielä pohdin, että ompelenko tyynyihin itse taustakankaat vetoketjuineen, vai turvaudunko suosiolla taitavamman puoleen. On onni omata käsityötaitoinen äiti, joka voi pahoissa paikoissa jeesiä. Kuten juuri lankojen päättelyssä, joka ainakin minulle on hyvinkin haastava rasti.

Kyllähän nuo afrikankukkatilkut vierailivat jo Jiinkin luona. Miehellä saattoi olla kaunis ajatus auttamisesta, mutta ajatuksen kypsyminen tekoihin asti olikin sitten ihan toinen juttu. Yhden langan on mies nyt kuitenkin elämässään ihan todistettavastikin päätellyt! Hauska ompeluseuran ilta vietettiin yhdessä, jolloin treenattiin tätä virkkaustöiden nurjempaa puolta. Jii oli varsin kuuliainen ja taitava oppilas!

On mahdotonta sanoa, kummasta tyynynpäällisestä pidän itse enemmän. Afrikankukat ovat ihania, mutta kaunista syntyi mandalatyynystäkin! Värit suunnittelin haaveolkkarini mukaan. Ehkä vielä jonain kauniina päivänä saan visioimani petrolinsinisen seinän ja punaisen sohvan!

Eilen vietin lähestulkoon koko päivän virkkaamatta, koska minulla ei ollut mitään uutta projektia valmiina odottamassa. Värejä kuitenkin tarvitsin, joten yhden kivan tähtimallin päädyin illalla kokeilemaan. Miltähän mahtaisi näyttää, jos värittäisi tänä vuonna joulukuusen virkatuilla koristeilla?!

Tänä aamuna tutkailin sekä lankavarastoani että virkkausmalleja. Maanläheissävyinen torkkupeittoprojekti on nyt toistaiseksi kokonaan unohdettu syrjään, mutta mandaloissa tahdon yhä pysytellä. Niihin voi ympätä mukaan mitä tahansa värejä, joten terapeuttinen vaikutus on taattu!

Löysin Lankavan sivuilta kivan ohjeen mandalaponchosta. Siinäpä juuri passeli projekti tähän elämäni hetkeen! Voin vaihdella värejä joka kerroksella ja tehdä jokaisesta tilkusta erilaisen! Se on väriterapiaa parhaimmillaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: