Kaamoskuusi & Virkatut koristeet

En ole enää viime vuosina juurikaan viettänyt joulua. Tai ehkä siitä on jo pidempikin aika, sillä en edes muista milloin viimeksi joululla olisi ollut ns. merkitystä. Jouluaatto ja joulupäivä ovat olleet jotakuinkin vain päiviä muiden päivien joukossa. Olen saattanut laittaa kotiani hieman joulukuosiin, mutta muutoin jouluni on muistuttanut aika lailla ihan normaalia arkeani.

Tänä vuonna meinasin jättää joulukuusenkin laittamatta, kunnes sain idean värikkäästä kaamoskuusesta. Entä jos ei pitäytyisikään perinteisissä joulun väreissä ja unohtaisi kaiken kimaltavankin? Miltä mahtaisi näyttää kuusi, joka olisi koristeltu värikkäillä virkkauksilla?

Hypistelin lankavarastoani ja innostuin koristeiden virkkaamisesta. Malleja oli helppo löytää netistä ja tykästyin kovasti bongaamaani pieneen tähtimalliin vinoine sakaroineen.

Koristeet vaativat tärkkäystä, joten elämäni ensimmäisen kerran pääsin sitten näihinkin puuhiin. Kaksi desiä vettä ja kaksi desiä sokeria. Siinäpä taikalientä virkkauksilleni!

Sokeriliemikäsittelyn jälkeen koristeeni saivat rauhassa levätä kuivumassa keittiön pöydällä. Isommat tähdet pingotin nuppineuloilla, jotta ne saisivat oikean muotonsa.

Kuusenkoristeiden lisäksi olen tällä viikolla puuhastellut ihanan mandalaponchoprojektini parissa. On ihanaa virkata värikkäästi! Jos vain jaksan nypertää kaikki tarvittavat 16 mandalatilkkua, niin upea poncho kyllä syntyy! Toki jos innostukseni lopahtaa, niin kivoja tauluja mandaloista saa myös. Työ ei siis mene missään tapauksessa hukkaan!

Eilen vietettiin Jiin kanssa ompeluseuran pikkujouluja, vol 1. Onhan tässä jouluun vielä matkaa, niin veikkaanpa että ehditään vielä paritkin pikkujoulut kippistellä. Hyvässä seurassa on kiva samalla virkkailla ja hissukseen siemailla kylmää olutta. Illan aikana yksi mandala sai alkunsa ja aika monta uutta koristettakin virkkasin kaamoskuustani varten.

Tänään pääsin sitten kokeilemaan, miltä kuuseni näyttää koristeltuna. Tärkkäyspuuhat eivät ilmeisesti ihan priimasti onnistuneet, sillä koristeet eivät olleet kunnolla kovettuneet. Asiansa ne kyllä ajaisivat kuusessa siitä huolimatta.

Kun kiinnitin ripustuslankoja koristeisiin, epäilin hieman tätä kuusivisiotani, mutta lopputuloksesta tulikin yllättävän kiva. Ja onpahan ainakin erilainen ja persoonallinen joulupuu! Ihan on kyllä Irkun tilkkujen oloinen kuusi!

Kaamoskuusessani on nyt kolmea erilaista koristemallia ja kaikki koristeet ovat erivärisiä. Eilen virkkaamaani koristeet odottavat lankojen päättelyä ja tärkkäämistä. Kyllä niillekin on vielä kuusessa tilaa.

Olen todella tyytyväinen tähän kaamoskuuseeni. Se on kiva ja erilainen. Ja sitä voi olla tuleva joulunikin. Perinteistä eroava, mutta silti oman näköiseni ja oloiseni joulu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: