Mandalataulu & Ponchoprojekti

Mandalaponchoprojektin parissa on vierähtänyt jo lukuisia tunteja. Sitä on ollut todella ihana tehdä! Kyllä nämä värikkäät virkkaukset ovat ominta minua, vaikka sitä en olisi ehkä vielä jokunen vuosi sitten itsestäni uskonutkaan, sillä olinhan vannoutunut mustaan pukeutuja. Värit ovat tainneet nyt tulla elämääni jäädäkseen ja hyvä niin. Iso kiitos tästä kuulunee sivupersoonalleni. Sivupersoonakokemuksen jälkeen moni asia on ollut toisin.

Maailmaa voi tarkkailla monin eri tavoin, varsinkin silloin kun omaa itsessään lukuisan määrän erilaisia silmiä. Eivät ne ole konkreettisia silmiä, vaan pikemminkin kuvainnollisia ikkunoita, joiden läpi on matkallaan joskus tahtomattaankin joutunut kurkistamaan, eikä näiden näköalakokemusten jälkeen oikeastaan mikään voi enää olla entisellään.

Mitä enemmän ikkunoita itsessään tietää, sitä laajemman ja runsaamman tarkkailutavan voi omata, katsoo sitä sitten sisäistä maailmaansa tai ulkoista todellisuutta. Helpompaa olisi, ehdottomasti, ilman kaikkia näitä sisäisiä ikkunoita, eikä mielenmaailmakaan välttämättä tuolloin olisi niin kovin yksinäinen ja muista erillinen. Niillä eväillä on kuitenkin kuljettava mitä on osakseen saanut ja pyrittävä hyväksymisen kautta oppimaan keveä tapa kulkea, vaikka kuorma olisikin raskas.

Värit ovat yksi tärkeä työkalu raskaan kuorman keventäjäksi! Värit ja virkkaus!

Mandalaponchoprojektin lisäksi aloitin uuden torkkupeiton virkkaamisen. Sockin Happy Carnival -lanka on juuri passeli siihen puuhaan, koska tahdon pitää torkkupeittoprojektini takuuvarmana mielen nollaajana. Olen tehnyt aiemminkin ns. terapiapeittoja, joissa aivojen ei tarvitse nähdä minkäänlaista vaivaa. Isoäidinneliön virkkaaminen on minulle niin tuikituttua touhua, ettei siinä tosiaankaan tarvitse ajatella yhtään mitään, eikä valmiiksi kirjavan langan kanssa tarvitse suunnitella edes värin vaihtamisia. Tällaisetkin nollausprojektit ovat toisinaan tarpeen. Ne ovat myös hyviä ajatushautomoja.

Tämä aika vuodesta on ihanaa kynttiläaikaa. Kaamoskuusikin luo tunnelmaa olkkariin ja on kiva virittää sohvan nurkkaan oma kotoinen käsityöpajansa. Kun on kaksi erilaista projektia, on niitä hyvä vaihdella vuorotellen. Keskeneräisiä projekteja minulla on jossain kohdin ollut useampiakin ja toki nytkin pari tyynynpäällistä odottelee kangasosuuksiaan, mutta suhteellisen hyvällä mallilla nämä työni nyt ovat.

Eilen pääsin maalaamaan kehyksen Jiin mandalataulua varten. Oli ylipäätään hyvä että tällainen isompikin pyöreä kehys sattui löytymään tilaustavarana, koska muutoin olisin ollut metrisen mandalani kanssa hieman hukassa. Toisesta isokokoisesta mandalastani tuli suorakaiteen mallinen, joten sen kohdalla kehysten löytyminen olikin huomattavasti helpompaa.

Tänään virittelimme aamusella äitini kanssa yhdessä Jiin mandalan paikoilleen. Mandala itse oli valmiiksi tärkätty sokerivedellä ja nyt sitten pingotettiin se kalalangalla kiinni kehykseen.

Hieno mandalataulu siitä kyllä tuli! Värit olin valinnut Jiin saksalaisia sukujuuria kunnioittaen. On muutenkin kiva lahjoittaa käsityötä sellaiseen osoitteeseen, joka ymmärtää työn arvon. Ja nyt ei tarvitse enää miehen joululahjaa miettiä.

Yksi mandalataulu siis valmis ja toinen odottelee kehyksiään. Ponchomandalatilkkuja on kohta valmistunut puoliväliin asti, mutta onhan siinä vielä hommaa jäljellä, kun 16 tilkkua tarvitaan.

Virkkaus on ihanaa puuhaa, mutta väkisinkin on ruvettava pitämään pieniä tai vähän pidempiäkin breikkejä, koska sormeni ovat alkaneet kipeytyä ikävästi. On varmaankin kaiveltava inspiraatiota kirjoittamiseen ja pianonsoittoon, koska niiden parissa sormet saisivat hyvää verryttelyä. Kirjaprojektini sain hyvälle mallille valmiiksi oikolukua varten nyt syksyllä, joten kirjoitusareena on taas vapaa kaikenlaiselle luovuudelle ja miksei vaikkapa toisellekin kirjalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: