Kirppislöydöt & Afrikankukkapeitto

Kun viime kesänä ryhdyin päivittämään vaatekomeroani värikkäämpään ja nykykokoani vastaavaan kuosiin, en hankkinut montaakaan vaatekappaletta uutena. Farkkuihin investoin ihan kiitettävän summan ja tein joitakin todella hyviä alelöytöjä, mutta suurin osa on bongattu nettikirppiksiltä.

Aloituskuvan punainen Masai-tunika on viimeisimpiä löytöjäni ja siitä tuli heti ihan lempparivaate! Kuvan kirjava Indiska-tunikakin tulee varmasti tiiviiseen käyttöön kesällä. Toki sitä voi pitää talvellakin, kun vaan pukee neuletakin kaveriksi. Vajaalla 20 €:lla nämä kaksi ihanuutta sain hankittua.

Ensimmäinen Desigual-kohtaamiseni tapahtui taannoin kirppiksellä ja kesällä hurahdin kyseisen merkin maailmaan aivan totaalisesti. Rakastan Desigualin värejä ja kuviointeja! Ylläolevat Desigualit ovat nettikirppisbongauksiani, jotka Jii tahtoi maksaa joululahjana. Desigual-lahjoista tuskin koskaan kieltäytyisin!

Pitkään aikaan ei ole tullut kierreltyä ihan noita varsinaisia kirpputoreja, kun nettikirppisten hyödyntäminen on niin helppoa ja onnistuu kotisohvalta käsin. Toki joskus pitäisi pyörähtää Kouvolankin kirpparit läpi, koska on niissä paikoissa ihan ikioma ja kiva tunnelmansa.

Tällä viikolla sain postissa vaatepaketin lisäksi myös kasan mitä ihanimpia lankoja! Parit torkkupeittolangat olinkin jo antanut eteenpäin äitini hyötykäyttöön, koska en tykännytkään värityksistä ja aloittamistani malleista. Nämä uudet lankani olinkin valinnut tarkoin ja huolehtinut siitä, että ne varmasti täyttävät värikkyyden kriteerit. Tilasin lankoja 13 eri värissä!

On hyvä tietää jo lankoja tilatessa, millaista virkkausmallia aikoo hyödyntää. Niin upeita afrikankukkapeittoja on facen käsityöryhmissä tullut vastaan, että tahdon nyt tehdä siitä oman värikkään versioni.

Afrikankukkien virkkaaminen on tosi kivaa puuhaa, varsinkin kun saa vuorotella ihanien värien kanssa! Olin kuitenkin jo heti alkuun päättänyt, etten anna itselleni lupaa virkata ihan järjettömiä kakkukasoja odottamaan lankojen päättelyä, vaan toimin tällä kertaa toisin.

Ei ollut eilinen ensimmäinen kerta, kun ompeluseura kutsutaan koolle lankojenpäättelypuuhia varten, mutta nyt Jiikin oli lupautunut jeesimään! Olihan meillä taannoin pienimuotoiset treenit aiheeseen liittyen, joten ihan kylmiltään ei miehen tarvinnut näihin puuhiin ryhtyä.

Samalla kun siemailee hyvässä seurassa, sujuu ne kökömmätkin käsityöpuuhat mukavammin. Jii oli hienosti hengessä mukana ja päätteli muutaman afrikankukan oikein mallikelpoisesti. Ja liiemmin kiukuttelemattakaan. My beibe rocks!

Tänään olikin sitten ihana herätä aamulla, kun afrikankukat olivat siistissä päätellyssä pinossa ja odottivat yhteenompelua. Ompelu on mielekkäämpää kuin päätteleminen, koska siinä kuitenkin koko ajan saa nähdä kuinka työ hiljalleen valmistuu.

Afrikankukkapeitto on nyt kivassa alussa ja tästä on hyvä jatkaa. Teen varmaankin niin, että virkkaan muutaman kukan kerrallaan, päättelen ja ompelen ne, ennen kuin jatkan seuraavia kukkia. Tai ainakin se on kaunis ja järkevä ajatukseni. Toteutuksesta en uskalla mennä vannomaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: