Virkattu matto

Kun hiljattain tein tilauksen uudesta punaisesta sohvasta, mielessäni alkoi muhia ajatus siihen sopivan maton virkkaamisesta. Ei kulunut kauaakaan, kun löysin itseni metsästämästä sopivia matonkuteita. Tästä tulisi kiva projekti, jos sormeni vain kestävät, ajattelin.

Kuteet saapuivat postissa maanantaina ja ensireaktioni oli, että projekti on tuhoontuomittu! Kude oli kuin kengännauhaa, mitä pitäisi virkata paksulla ysin koukulla! Herranen aika, mihin olinkaan ryhtymässä!

Sain kuin sainkin lopulta mallitilkun virkattua, vaikka tämä paksu kude kyllä vaati ihan omanlaistaan virkkaustekniikkaa. Kiire minulla ei kuitenkaan olisi, koska sohvan toimituksessakin kestäisi parisen kuukautta, niin tavoitteenani oli väkertää matto jotakuinkin siihen mennessä. Tuossa kohdin en voinut aavistaakaan, että tulisin virkkaamaan mattoni viidessä päivässä!

Kun olin virkannut pari tilkkua, päätin kokeilla niiden yhteenompelua. Olin saanut äidiltäni ison neulan tätä tarkoitusta varten ja jännitin, mahtuuko tämä kengännauhakude neulansilmästä läpi! Kyllä se mahtui, juuri ja juuri, joten projektini saattoi jatkua!

Kun ensimmäinen kulma matosta oli valmis, pystyin jo hieman hahmottamaan maton lopullista muotoa, mutta suunnittelisin kuitenkin tilkkujeni väritykset yksi kerrallaan.

Maton virkkaaminen, olkoonkin että se kävi sormiini aika lailla, näyttäytyi yllättävän hauskana puuhana ja toisaalta oli kiva virkata paksua kudetta, koska vaikka virkkaus itsessään olikin hidasta, niin valmistunut tilkku oli aina kivan isokokoinen.

Eilen, viidentenä mattoprojektipäivänäni, kaikki tilkkupalat olivat valmiit ja edessä oli vain loppuompelut.

Ompelupuuhastelut oli nyperrettävä sängyssä, koska eihän tuo matto enää syliin mahtunut. Pian projektini olisi valmis!

Siinä se sitten lepäsi edessäni, elämäni ensimmäinen virkattu matto! Kokoa tekeleellä on noin 150×190 cm, enkä vieläkään ymmärrä, kuinka nopeasti se lopulta valmistui!

Olen tyytyväinen työni tulokseen ja värityskin sopii kivasti sekä punaiseen sohvaan että muihinkin tuleviin sisustussuunnitelmiini.

On todettava, että vaikka mattoprojekti olikin kiva ja mukaansatempaava, en siltikään aloittaisi uutta mattoa samantien. Sen verran sormeni matkan varrella hoosiannaa huutelivat, että nyt on levättävä hetki virkkauspuuhista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: