Lampunvarjostimien tuunaus

Olen nyt tuunannut kotiini kaksi lampunvarjostinta decoupage-tekniikalla. Idea sai alkunsa, kun ryhdyin mielessäni värittämään kotiani uuteen kuosiin. Olkkariini on tulossa punainen sohva ja petrolinsininen seinä, joten vanha jalkalamppukin saisi luvan muuttua värikkäämpään muotoon. Sen varjostinkin on aikojen saatossa kulunut ja tahriintunut, joten jos tuunaukseni ei onnistuisi, ei menetys olisi kovin suuri.

Decoupage-tekniikkaa olin kokeillut pienimuotoisesti vain kerran, joskus vuosikausia sitten, mutta se muistui mieleeni pähkäillessäni eri tuunausvaihtoehtoja. Tätä varjostinta en virkkaisikaan, vaan kuorruttaisin sen serveteillä!

Löysin helposti mieluiset servetit decoupage-liimoineen Servettipuodista. ”Mitähän tästä oikein tulee”, pähkäilin touhua aloittaessani, mutta innokkaana ryhdyin kuitenkin työn touhuun.

Alku vaikutti lupaavalta ja saatoin jo nähdä lopputuloksen mielessäni.

Kun tuunaus oli valmis, olin tyytyväinen tuotokseeni. Servettien liimaaminenkin on kivaa puuhaa ja tosi helppoa!

Makkarissani on samanlainen lamppu, mutta pöytämallisena. Sen tuunausta olen pohtinut tovin, mutta vasta eilen ryhdyin tuumasta toteutukseen.

Ihania servettejä minulla oli kolmenlaista. Jokainen niistä sopisi niihin makkarin sävyihin, joita olen huoneen osaksi suunnitellut. Punasävyinen tilkkupeitto koristaa jo sänkyäni, luvassa on seinän tapetointi vihreäksi ja tähän värimaailmaan sopivat matonkuteetkin olen tilannut. Minkä näistä ihanuuksista valitsisin?

Päädyin valitsemaan punaisimman servetin, koska se sopisi tilkkupeittoon ehkä parhaiten. Decoupage-liimaakin oli vielä sen verran jäljellä, että se riittäisi tähän toiseenkin varjostimeen.

Aloitettuani puuhan, tiesin tehneeni oikean servettivalinnan. Tästä tulisi ihana makkarin lamppu!

Siinä se sitten oli, valmiina, vajaan tunnin puuhastelun jäljiltä.

Pikkuhiljaa kodistani katoaa pois kaikki harmaa ja värejä tulee tilalle. Tämä makkarin lamppunikin on ihana ja tunnelmallinen väriläiskä!

Decoupage-tekniikkaa voi hyödyntää monessa. Olen pohtinut jo TV-tasonikin tuunausta serveteillä ja voisipa serveteistä kokeilla tehdä vaikkapa värikkään tilkkutaulunkin. Nyt kuitenkin kotiani koristaa kaksi decoupage-lamppua, jollaisia ei takuuvarmasti tule samanlaisia vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: