Tilkkumattoprojekti & Täydellinen kirppislöytö

Virkkasin tammikuussa elämäni ensimmäisen maton, josta mieleeni sikisi ajatus siitä että olisi kiva virkata itse kaikki kodin matot! Ehkä hitusen suuruudenhullu ajatus, mutta olen nyt joka tapauksessa viimeisen viikon aikana virkannut jo toista isoa tilkkumattoani. Ensimmäinen matto on jo käytössä olkkarissani ja nyt on makkarin maton vuoro.

Ensimmäisen mattoni virkkasin paksusta Lilli-kuteesta ja nyt tahdoin kokeilla kuteeksi Miniä. Ihan kiva kude tämäkin ja ehkä hieman helpompaa virkkauksen osalta, mutta maton valmistuminen on ohuemmalla kuteella huomattavasti hitaampaa.

Tilkkumalliksi löysin kivan ja helpon ohjeen Pinterestistä. Tästä tulisi kiva matto!

Kaikissa virkkausprojekteissa alkuvaihe on yksi ihanimmista. Se, kun saat rakentaa oman kotoisan käsityöpajasi sohvan nurkkaan ja hyödyntää kaiken alkuinnostuksesi. Silloin tulostakin syntyy usein vauhdilla!

Maton virkkaus on mukavaa puuhaa, mutta se käy sormiini aika lailla. Mieli halajaisi virkata enemmänkin, mutta sormet ja varsinkin peukalontyvikipu pakottaa välttämättömiin taukoihin. Pidempiinkin sellaisiin.

Koska matonvirkkauksesta tarvitaan taukoja, ei virkkauksen kuitenkaan tarvitse loppua. Kun vaan vaihtaa kuteen langaksi, niin voi virkata taas kivuttomasti. Yksi uusi Pätkis-pipokin syntyi tällaisena välityönä.

Minulla on nyt 24 tilkkua matossa valmiina ja kivalta näyttää! Makkariini on tulossa ihana vihreäsävyinen tapetti ja päiväpeittonani on punamustasävyinen tilkkupeitto, niin tästä tilkkumatosta tulee niille hyvä seuralainen. On ihanaa päästä kaikesta kodin harmaasta eroon! Harmaalla oli oma vaiheensa, mutta nyt on värien aika!

Uusia tilkkuja on syntynyt reilun kahden mattorivin verran ja lisää vielä tarvittaisiin. Sormeni huutavat hoosiannaa nyt kyllä sen verran pahoin, että virkkaustahtini jatkunee tästä suht hitaana, mutta matolla ei onneksi ole mikään kiire. Tämä projekti valmistuu siis aivan tyystin sormieni ehdoilla.

Ja sitten vuorossa täydellinen kirppislöytöni: Desigualin ihana villakangastakki! Harvemmin tulee nettikirppiksillä vastaan Desigualin takkeja oman kokoisina, joten tämä oli ihan huippubongaus! Pienituloisena en ikimaailmassa voisi ajatellakaan ostavani Desigualin takkia normihinnalla, joten tämä 32 €:n löytö oli minulle todellinen timantti!

Vaikka vierastankin vaatteissa ruskeaa väriä, ei se tässä takissa tunnu haittaavan ollenkaan. Muut värit ja kuvioinnit pitävät siitä huolen. Takin punaiset saumat ja hihansuut sattuvat kivasti yhteen punaisten saappaideni kanssa ja takkiin sopiva vihreä pipokin oli kotona jo valmiiksi.

Rakastan myös takin nappeja! Voiko ihanampia nappeja ollakaan! Täydellinen nappilöytö oli kyllä koko takki.

Kirppiksiä kannattaa kierrellä ja nettikirppiksiä selailla. Toisinaan sitä tekee hyviä löytöjä, mutta joskus osuu kohdalle näitäkin, joita voi täydellisiksi kutsua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: