Makkarin virkattu matto & Uusi tapetti

Upea tunne, kun makkarini alkaa näyttää siltä kuin olen sitä visioinutkin, mutta vielä viime viikolla tilanne oli toinen. Harmaa tapetti ja harmaat matot. Iso kasa tilkkuja minulla kyllä oli jo virkattuna makkarin tilkkumattoprojektissani.

Loppuviikosta pääsin käymään K-raudassa ja löysin mitä ihanimmat tapetit makkariini ja olkkariini. Upea Van Gogh makkaria varten ja metallihohtoista turkoosia olkkariin. Edessä olisi toki vielä tapettien poisto ja sitä hieman Jiin kanssa jännättiin, että onnistuuko miten vai tuleeko mutkia matkaan.

Hyvä remontti tarvitsee aina toki remontinsuunnitteluiltamat, joten perjantainen ompeluseuramme fiilisteli nyt näissä tunnelmissa. Jii testasi tapetin poistoa makkarista ja minä puolestani jatkoin mattotilkkujeni virkkaamista. Kukin tehköön mitä parhaiten osaa ja pysyköön lestissään.

Yllättävän hyvin sain tilkkujani lopulta virkattua, vaikka välillä sormeni huutelivatkin hoosiannaa ja tarvitsin kunnon virkkausbreikkejä. Lauantaina kuitenkin pääsin jo ompelemaan tilkkuja yhteen. Tästä se matto valmistuisi!

Kun tuli maton reunuksen virkkaamisen vuoro, oli virkkausergonomiani aika kehno, kun puuha ei onnistunut muutoin kuin istumalla sängyssä puoliksi maton alla. Oli kuitenkin ihana kokea olevansa jo loppusuoralla!

”Kyllä nuo reunat tuosta oikenevat. Jos vaikka vähän kostuttaisi ja talloisi.” Näin pohdiskelin, kun tarkastelin lopputulosta ja julistin mattoni valmistuneeksi. Nukuttuani yön yli, päädyin kuitenkin järkiratkaisuun ja purkasin mustan reunuksen pois. Uusintayritys oli edessä.

Ei sitä ensiyrittämällä hokannut, ettei reunaa virkatessa saakaan virkata reunuspylväitä jokaiseen pylvääseen, vaan välistä pitää jättää aika paljonkin pylväitä, jotta lopputulos on tasainen ja kupruilematon.

Kyllä kannatti nähdä se vaiva, että purkaa ja virkkaa reunan uusiksi, koska tämä uusintatoteutus onnistui vallan passelisti. Ihana tilkkumatto syntyi ja olen siihen todella tyytyväinen!

Virkatut matot ovat melko liukkaita, ainakin laminaattilattioilla, joten niiden alle kannattaa laittaa liukuestettä. Mustaa tai ylipäätään tummaa liukuestettä oli hieman hankala löytää, mutta Puuilon valikoimasta löytyi tumma vihreä, joka sopi täydellisesti tarkoitukseeni. Vaalea liukueste näkyisi ikävästi virkatun maton läpi, mutta tämä vihreä sulautui somasti makkarin mattoni alle.

Makkarin matto valmistui eilen ja tänään houkuttelin Jiin tapetointipuuhiin. Olkkarin tapetit saavat vielä odottaa. Ei tässä mikään kiire ole, joten aika pitkälti remppapuuhastelut voivat tapahtua Jiin oman fiiliksen ja inspiksen mukaan. Seinä kerrallaan, niin hyvä tulee.

Ja taas: Kukin pysyköön omassa lestissään. Jii tapetoi ja minä päättelin lankoja afrikankukistani. Toki välillä nousin jeesimään jos tarvista oli, mutta hienosti se mies pärjäili ja teki hyvää jälkeä.

Rakastan uutta tapettiani! Nyt makkarini on todella söpö ja ihanan tunnelmallinen. Enpä olisi vielä parikaan vuotta sitten uskonut, että yhdistäisin sisustuksessa punaista ja vihreää, mutta todella mieleinen väriyhdistelmä se minulle on. Ja punaisella tilkkupeitollanikin on tunnearvoa, koska se on mummovainaani tekemä ja äitini tuunaama.

Tapettiseinä on nyt kuin taideteos! Värit sopivat hyvin niin tilkkupeittoon kuin virkattuun mattoonkin. Kyllä nyt kelpaa tämän neidon käydä illalla levolle, kun makkarin värimaailma on niin mieluinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: