Kirppislöytöjä, kirjoittamista, afrikankukkia

Tein hiljattain täydellisen kirppislöydön Desigualin villakangastakista, joten uusi täydellinen kirppislöytö näin pian on kyllä luksusta! Törmäsin niin päheisiin punaisiin Artin nahkasaappaisiin, etten yksinkertaisesti voinut niitä vastustaa. Varsinkin kun hinta oli vain 30 €! Se ei tällaisista saappaista ole paljon. Olin toki jo bongaillut ostoskoriini muutaman neuletakinkin, joten tässä kuussa kirppisbudjettini on hieman ylittynyt. Tarpeellista olen kuitenkin hankkinut, enkä mitään turhaa. Eivätkä punaiset saappaat koskaan edes voisikaan olla turhuutta!

Kun posti toi kirppislöytöni, sain samalla myös Jiiltä toivomani synttärilahjan: Ihanan värikkäät Desigualin leggarit! Mustalla pohjalla turkoosia, punaista, vihreää, keltaista. Näistä leggareista tuli välittömästi lempparini, koska niiden kanssa voi käyttää niin monen värisiä yläosia.

Ohuet neuletakit ovat todella käytännöllisiä. Oma neuletakkivarastoni on tähän asti koostunut jotakuinkin vain yhdestä neuletakista. Musta puuvillainen, äitini neuloma takki toki sopii yhteen kaiken kanssa, mutta sitä on mahdoton sovittaa takin alle. Siispä bongalin nettikirppikseltä jokusen ohuen, värikkään neuletakin vaatekokoelmaani. Ne ovat siitäkin kivoja, että nyt voin käyttää hihattomia ja lyhythihaisia tunikoja myös talviaikaan.

Nettikirppisten selailu on kivaa puuhaa ja vaihtelua virkkaukseen, mutta niin on myös kirjoittaminenkin. Jos unohdetaan blogipostaukset, en juurikaan ole kirjoittanut mitään vähään aikaan. Siksi onkin tuntunut hyvältä saada synnytettyä itsestään ulos joitakin tekstejä ja runojakin.

Kirjoittaminen on ihanaa ja sopii hyväksi vaihteluksi käsitöille. Virkatessa voi hauduttaa ajatuksiaan ja jossain kohdin kirjoittaa ne mustaksi valkoiselle. Minun on ainakin huomattavasti helpompi ymmärtää itseäni ja ajatuksiani kirjoittamisen kautta ja se tuntuu muutenkin kevyemmältä ilmaisutavalta kuin puhuminen.

Jossain vaiheessa elämääni tuntuikin, etten jaksa enää puhua. Että puhuminen vaatii liian nopeaa ajattelua. Kirjoittaminen oli paljon kevyempää. Nykypäivänä molemmat luonnistuvat, mutta silti, jos kahdesta pitäisi valita vain yksi, valitsisin kirjoittamisen. Äänestäni voisin luopua, kirjoittamisesta en.

Kirppisbongailun ja kirjoittamisen lisäksi olen saanut urakoitua reilun 50 afrikankukan lankojen päättelyt ja suurin osa niistä on jo ommeltukin torkkupeittoon. Peitto on nyt saavuttanut oikean leveytensä, mutta pituutta vielä uupuu. Valmiina on ehkä jotakuinkin kolmasosa. Tämä projekti on kyllä ihana kaikkine väreineen! Pidän sen ns. taustatyönä, jonka voi laittaa aina toviksi syrjään, jos innostuu virkkaamaan jotain muuta. Sitten taas joskus virkkaa jokusen kukan, toisella kerralla päättelee ja joskus myöhemmin ompelee. Ennen pitkää peitto joka tapauksessa valmistuu. Siitä tulee mitä herkullisin väriläiskä makkariini!

Tänään on syntymäpäiväni. Ikää on mittarissa nyt 48 vuotta. Aika tuntuu kuluvan aina vain nopeammin mitä enemmän ikää tulee. Synttäreitäni minulla ei ole tapana viettää tai juhlistaa millään tavoin, mutta lähimpäni kuitenkin yleensä aina jollain tavoin merkkipäivääni muistavat. Siskoni lähettämää korttia nauroin, koska se puhuu niin täyttä faktaa kaikessa karuudessaan. Niin se vaan menee, että tämä kroppa tässä koko ajan vanhenee, muuttuu ja rapistuu, vaikka mieli ei samassa tahdissa kulkisikaan.

Rakastan voileipäkakkuja, joten äidiltäni sain omatekoisen voileipäkakun ihan vaan itseäni varten syntymäpäiväni kunniaksi. Voisin varmasti elää kuukaudenkin ihan kevyesti voileipäkakuilla, vaihdellen vaan niiden makuja.

Sain äidiltäni tänään myös pienen kukan tuliaisina ja todetessani hänelle, että Jiiltä ei kannata kukkapuskaa odotella, äitini vastasi: ”Äläs nyt, tiedä vaikka yllättäisi.” Noin vastaa ihminen, joka ei tunne Jiitä riittävän hyvin. Jii ei todellakaan ole kukkamiehiä. Mieluummin mies vaikka maksaa kalliimman hinnan ja ostaa naiselleen uuden vaatteen tai kengät, kuin menisi kukkakauppaan. Täytyy todeta, että vaikka kukat ovatkin kivoja, niin en valita. Desigualin leggarit synttärilahjaksi oli kyllä bueno juttu.

Tässä kuussa en varmaankaan enää edes kurkistele nettikirppisten antimia, vaan jos mitään ylimääräistä rahaa sattuu jäämään, on niiden menoksi muita suunnitelmia. Tarvitsen uudet verhot joka ikkunaan, koska uudistan kotini värimaailmaa. Tarkoituksenani olisi myös virkata itse kaikki mattoni, joten hankintoja ja projekteja riittää.

Välillä virkkausta, erilaisia ja erivärisiä töitä vaihdellen ja välillä kirjoittamista. Siinäpä sitä, ihan riittävää jännitystä ja actionia tällaiselle neljäkasille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: