Tilkkuverho, punainen sohva & keskeneräiset projektit

Edellisestä blogipostauksesta onkin kulunut jo aikaa. Reilut kaksi kuukautta! Käsityöt eivät kuitenkaan ole olleet tauolla. Maaliskuussa vierähti taas muutama viikko suljetulla osastolla, joka oli hirvittävän raskas koettelemus. Vaihtoehtoja ei vaan siinä vaiheessa ole, kun mieli prakaa särkyen. Tuosta reissusta ei tällä kertaa sen enempää, sillä elämä on jatkunut sairaalareissun jälkeen suht entiseen tapaansa käsitöitä tehden ja kotia laittaen.

Olen tainnut blogissanikin mainita, että tilasin loppiaisalesta itselleni uuden punaisen sohvan. Kyllä sitä tuli odoteltuakin, kun toimitusaika luvattiin vasta viikolle 14. Mutta ihana sohva se on ollut ja punainen väri on mitä mieluisin. Aivan toista kuin vanha ruskea. Nyt virkkaamani tilkkumattokin pääsee paremmin oikeuksiinsa värien puolesta!

Afrikankukkapeitto minulla on ollut tekeillä jo jonkin aikaa ja sairaalassa näpertelin isot kasat kukkia kotona ommeltaviksi. Hurja projekti ja on todettava, että afrikankukat pursuavat jo korvistanikin ulos ja projektin loppuunsaattaminen tuntuu todella takkuiselta! Lopputulos on kyllä vaivan väärtti, kunhan jaksaa vielä sinnitellä viimeisten kukkien virkkaukset ja yhteenompelut.

Aloitin sairaalassa myös virkkaamaan värikästä tilkkukassia. Jokunen pala uupuu vielä ja tämäkin projekti on nyt ihan suosiolla lepäilemässä.

Tavoitteeni siitä että kaikki kotini matot olisivat virkattuja, etenee hitaasti mutta varmasti.

Makkarin ison tilkkumaton kaveriksi sain tehtyä toisen, pienempikokoisen maton. Kuvassa matto on ihan uunituore ja hieman kupruaa, mutta käytössä on jo tasoittunut.

Ja jotta keskeneräiset projektit eivät vain pääsisi loppumaan, kaivoin laatikollisen värikkäitä lankoja esille ja fokusoin niiden kohtaloksi käsityötaiteen.

Seinilläni on jo tekemääni neulahuovutustaidetta ja yksi iso virkattu mandala, joten yksi uusi käsityötaide lisää sopisi joukkoon vallan hyvin. Tämä projekti on ollut mieluisa, mutta sekin lepäilee tällä hetkellä ja odottelee rauhassa omaa vuoroaan.

Virkkausprojektini jäivät aika pitkälti taustalle, kun innostuin ompelemisesta. Kotini alkoi kaivata kipeästi uusia verhoja ja olinkin jo tovin visioinut ajatusta värikkäästä tilkkuverhosta olkkariin. Tilkkutyökokemukseni ompelemalla on täysi nolla, mutta intoani se ei latistanut!

Jossain kohdin tilkkuverhoprojektiani totesin, ettei se välttämättä ole ihan täyspäisen ihmisen puuhaa, varsinkaan jos teknisiä taitoja ei juurikaan ole. Mutta se ei menoa ja tekemistä haitannut, koska rakkauteni värien sommitteluun voitti kovemmatkin haasteet.

Siinäpä se sitten lepäsi, ikioma tilkkuverhoni, valmiina!

Sen verran paljon tykästyin tilkkuverhooni, että aion tehdä vielä toisen samanlaisen. Kankaat on jo valmiiksi hankittu ja odottelen startti-inspistä. Tilasin myös eilen lisää puuvillakankaita, joista käydä toteuttamaan muitakin tilkkuvisioitani ommellen.

Vuoroin virkkausta, vuoroin ompelua, koska vaihtelu virkistää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: