Punamustaa, punamustaa

Nyt onkin sitten punamusta blogipostaus, sisältäen tilkkukassin, tilkkutunikan ja tilkuista näperretyn kännykkäpussin. Tilkut ovat vieneet tätä neitoa jo pienen tovin ja uniinkin ne ovat jo löytäneet tiensä. Tilkkupainajaisiltakaan en ole säästynyt, mikä kieltämättä on jo aika koomistakin. Mutta niin intensiivistä tilkkupuuhailua päiväni ovat olleet, etten toisaalta ihmettele että tilkkuilen jo unissanikin.

Sain tällä viikolla postissa tilaamiani kangastarpeita Jiin tilkkukassia varten. Muru tosiaan tykästyi ensimmäiseen kassituotokseeni ja halusi itselleen punamustan version. Katrin tilkkukaupasta sitten tilasin ihania kankaita ja kivasti saapuivat kirjeenä kotipostilaatikkoon.

Tein kassin etupuolen tilkkupinnan suikaleista ja neliöistä.

Kassin takapuolen tein pelkistä suikaleista, joten se valmistuikin todella nopsaan.

Tästä kassista tein myös vanutäytteisen kuten ensimmäisestä tilkkukassistani. Vanu kannattaa harsia kiinni ennen tilkkupinnan tikkaamista.

Tikkauspuuhat ovat kyllä hurjan jännittäviä! Sitä voi hetkessä pilata/tuhota kivankin tilkkupinnan, jos ei kunnolla tiedä mitä tekee ja homma ei ole hanskassa. Ensimmäisen kassini kohdalla jouduinkin aluksi purkuhommiin, ennen kuin touhu alkoi luistaa. Ja vaikka tikkaussuunnitelma minulla olikin jo valmiina, niin silti yksi kylmä ja rentouttava olut oli jännitysmomenttien keskellä kelpo kaveri!

Kehitin ensimmäisen tilkkukassini kohdalla oman tikkaustyylini, joka sopii vajavaisiin taitotasoihini ja toteutin tämän Jiin kassin tikkauksen samaan tapaan. Ei lähimainkaan priimaa, mutta ihan kelpo lopputulos kuitenkin.

Ompeleminen kassiksikin oli aika jännittävää, koska tein sen nyt ensimmäistä kertaa ihan yksin. Edellisen kassin kasauspuuhissa olin äitini ohjauksessa, varsinkin koska työhön kuului myös vetoketjun ompeleminen. Se on niin vaikeaa puuhaa, että tämän kassin kohdalla päästin itseni helpommalla. Ei siis vetoketjullista kassia Jiille.

Kassin kantonauhoissa on myös vanua sisällä, niin ne ovat kivan tukevat ja hyväntuntuiset olalla. Tilkkupinnoista jäi yli muutama suikale, joita sain hyödyntää kantonauhojen sisäpuolien pintaan väriä antamaan.

Sain kuin sainkin kassini onnistumaan ihan kelvollisesti. Punamusta on kyllä tyylikäs väriyhdistelmä ja kivasti onnistui kankaiden valintakin. Hyvin ne sopivat yhteen tilkkutyössä.

Kauaa ei ehtinyt tämä kassi kotona roikkua, kun se lähti Jiin matkaan. Tyytyväiseltä miekkonen vaikutti ja eiköhän kassille käyttöä löydy.

Kassiprojektista jäi vielä vähän kangaspaloja ja mallailin niitä yhteen käyttämättömäksi jääneen kirppislöytömekkoni kanssa. Näinköhän tekaisisi taas tilkkutunikan?

Siitä se ajatus sitten lähti ja saman päivän iltana löysin itseni leikkaamasta tilkkupintaa tunikakaavani mukaisesti. Itsepiirretty kaava minulla oli jo valmiina ja hieman sitä tuunasin edellisestä tunikaprojektistani jotain oppineena. Tunikan taustakankaaksi valitsin mustan puuvillan.

Tunikaraakile on suhteellisen helppo luoda, mutta vielä olisi edessä muotolaskokset ja vinokaitaleet. Apua! Ensimmäisen tunikani kohdalla äitini jeesi minut yli näiden hankalien vaiheiden, mutta nyt oli jo kokeiltava pärjäämistä ominpäin.

Voihan muotolaskokset! Kyllä minä niitä taittelin ja vääntelin ja harsin pariinkin otteeseen, ennen kuin uskaltauduin surauttamaan sauman ompelukoneella. Ihan identtisiä laskoksia en osannut tehdä, mutta ajavat asiansa ja tunikan yläosa tuntuu istuvalta, laskosten lähtiessä kainaloista rintaa kohti.

Vinokaitaleetkin ovat ihan ikioma projektinsa ja melkoista pähkäilyä ja päänvaivaa tuotti jo niiden leikkaaminen ja yhdistäminen oikeanlaisiksi! Kaitaleiden kiinnittäminen kaula- ja hiha-aukkoihin onnistui kyllä yllättävänkin kivuttomasti ja uskalsin huristella ompelukoneellani nuo saumat ilman harsimista.

Kiva tunika siitä kyllä tuli ja varmasti tulen sitä myös käyttämäänkin. Jos sopivia kankaita vaan tulee vastaan, niin mikä jottei vielä kolmaskin tilkkutunika työn alle!

Punamustaan teemaan sopii vielä kuva hiljattain näpertämästäni kännykkäpussista. Neppari on odotellut kiltisti ompeluvuoroaan, kun olen touhottanut tilkkujeni kanssa. Jospa huomenna viettäisi tilkkuvapaapäivän ja jos ei muuta, niin ompelisi vaikka tuon nepparin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: