Virkattu kukkahattu & Tilkkuilua

Ystäväni bongasi hiljattain kuvan eräästä kivasta kukkahatusta, johon sitten yritin metsästää ohjetta, mutta tuloksetta. Päädyin lopulta pähkäilemään, josko kukkahatun onnistuisi loihtimaan samaan tyyliin virkatuista tilkuista kuten Mumssin.

Löysin netistä sopivan kuusikulmaisen kukkamallin, kunnes muistin Mumssin päälakikappaleen olevan viisikulmainen. Toimisiko tätä hattumalli yhdellä kuusikulmaisella kappaleella ja kuudella neliöllä, sen tietäisi vain kokeilemalla.

Neliöksi valitsin isoäidin kukkatarha -mallin ja se sattui sopimaan hyvin kuusikulmaisen kukan sivujen mittoihin.

Kun palat olivat valmiit, edessä oli yhteenompelu ja sovitus.

Kukkahattuvisioni ja kokeiluni toimi! Tämä malli tuntuu itse asiassa vielä toimivammalta kuin Mumssi. Vielä piti suunnitella ja toteuttaa hattuun sopiva reunus.

Virkkasin reunaan ensin neljä pylväskerrosta.

Pylväskerrosten jälkeen aloitin lisäykset, jotta reunasta tulisi kivan aaltoileva ja kukkahatun teemaan sopiva. Virkkasin siis joka toiseen silmukkaan aina kaksi pylvästä. Näitä lisäyksiä tein kahden kerroksen verran.

Hauska hattu, joita uskon tekeväni kesän aikana useammankin eri värisen version.

Kukkahatun virkkaaminen oli ihan kivaa vaihtelua tilkkuiluun, jota viime aikoina on tullut harrastettua tiivistikin. Tilkkukassejakin on syntynyt jo useampi.

Pinkkiliila tilkkukassiprojekti oli kiva. Oli hauska yhdistää retrokangasta pääkalloihin ja todeta, että kombinaatio toimii.

Kun synnytin ensimmäisen tee-se-itse-kankaani, se tuntui kieltämättä aika hullun hommalta, mutta epäilin jo tuolloin löytäväni itseni samoista puuhista uudemmankin kerran. Ensin jämäkankaat siis leikataan tasapituisiksi suikaleiksi ja ommellaan suikalejonoksi. Suikalejono puolestaan leikataan neliöiksi, jotka taas ommellaan yhteen. Tästä syntyy kiva kangasaihio vaikkapa pikkupussukoiden valmistamiseen tai leikkaamalla siitä sopivia paloja muihin tilkkutöihin.

Vihreäkeltaista ja punamustaa tee-se-itse-kangasta olen nyt siis jo näpertänyt ensimmäisen kankaani lisäksi.

Mutta miten loihtia vetoketjullinen pikkupussukka ihan käytännössä? Siihen tarvittiin jo Mummon Wintin videojeesiä.

Videon avulla oli kyllä hyvä ommella vetoketju ja pussukkakappaleet yhteen. Ja tee-se-itse-kangas todellakin toimii kivasti pienemmissä paloissa, kun leikkaa kankaan oikeasta kohdasta.

Suunnitelmissani on kiertää kaikki Kouvolan kirppikset ja käydä bongailemassa kankaita. Pienen lähikirppiksen kävinkin jo syynäämässä ja tein ihanan löydön! Isohko pala kukkakangasta eurolla!

Tilkkuilukangasta, voiko sitä olla liikaa? Tuskin! Sain eilen kokea lähestulkoon taivaselämyksen, kun ystäväni kiikutti jättimäiset kassilliset kankaita kotiini. Tällaisia lahjoja otan kyllä vastaan enemmän kuin mielelläni ja mitä kiitollisimpana.

Vaikka tilkkuiluaihioita nyt onkin, niin voipa olla että pitää tässä kohdin vielä virkata toinenkin kukkahattu ennen tilkkuilujen jatkamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: