Kukkahattuja & Tilkkukasseja

Oli kyllä arvattavissa, että näitä virkattuja kukkahattuja ryhtyy syntymään jos jonkin värisiä sen jälkeen kun sain ensimmäisen mustan treenikappaleeni valmiiksi. Vihreää, sinistä, oranssia.

Ensimmäisen kukkahattuni virkkasin hieman paksummasta puuvillalangasta, koukkusuosituksella 3,5-4. Seuraaviin hattuihini valitsin ohuemman langan ja 3 koukun. Ohuemmastakin langasta tehtynä hatusta tulee ihan sopivan kokoinen. Reunusta pitää tällöin vaan virkata enemmän. Näissä värikkäissä hattuversioissani olen virkannut reunaan 7-9 pylväskerrosta ja sen jälkeen tehnyt 3 kerrosta lisäyksineen.

Kukkahattuvirkkausteni välityönä tekaisin euron kirppislöytökankaastani yksinkertaisen kassin. Kankaan kaunista ja isokuviollista kuosia en raaskinut leikata tilkuiksi, koska mielestäni se toimii paremmin isona pintana. Lopputuloksena raikas kesäkassi.

Kukkahattu piti kokeilla vielä petrolinsiniselläkin pohjalla. Laitoin työn alle vielä marjapuuronpunaisenkin version, mutta sitten alkoi jo sormet syyhytä tilkkupuuhiin.

Sain tädiltäni aivan mielettömän ihanan kangaslahjan! Hän oli löytänyt varastostaan ison kasan värikkäitä, valmiiksi leikattuja tilkkuja sekä edesmenneen mummoni tekemän tilkkupussilakanan.

Valmiista tilkuista loihtisin jotain kivan värikästä, mutta ensin tahdoin käydä läpi mummoni tekemän tilkkupussilakanan. Siinä vierähtikin yksi ilta, kun leikkelin pussilakanasta kaiken mitä siitä oli pelastettavissa. Osa kankaista oli rispaantunutta ja osa haurastunut haperoiseksi, mutta kivan kokoisen kasan punasävyisiä retrotilkkuja sain kuitenkin säästöön ja hyötykäyttöä odottelemaan.

Valmiit tilkut olivat isohkoja neliöitä, jotka leikkasin ja ompelin suikalejonoiksi. Suikaleista päädyin kokeilemaan, osaisinko tehdä läpällisen olkalaukun. Piirsin itse jonkinlaisen kaavan ja siitä sitten työn touhuun. Kiva värikäs kassi syntyi. Läppää varten pitää vain hankkia isokokoinen neppari.

Laukun sisäpuolikin on värikäs ja sisätasku tilkuista tehty.

Värikkäitä valmiita tilkkuja oli vielä riittävästi toistakin olkalaukkuharjoitusta varten. Tähän toiseen kassiin ei enää riittänyt läppätilkkuja, joten reuna saa olla suora ja siihenkin meinaan laittaa nepparit. Vetoketjullinen kassi ei kuulu vielä vahvuuksiini, joten mennään tällä nepparilinjalla.

Osan punasävyisistä retrotilkuistani yhdistin eilen mustaan farkkuun ja tein läpällisen olkalaukun. Musta farkku antaa väreille kivasti kontrastia.

Tällä laukulla onkin sitten tunnearvoa, koska kaikki punaisen ja oranssin sävyiset tilkut ovat tosiaan leikattu/pelastettu mummoni tekemästä tilkkupussilakanasta. Laukku tulee siis omaan käyttöön. Kasseja alkaa kyllä muuten olla jo jaettavaksikin asti. Melkoinen tilkkukassialma minusta nimittäin on kehkeytynyt!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: