Mökkeilyä & Tikkauspuuhia

Tänä vuonna mökkikauden korkkaamiseni venähti huomattavasti pidemmälle kuin aiempina vuosina, mutta hyvää kannatti odottaa. Kaksi yötä täällä luonnonhelmassa on jo vierähtänyt ja koirani kanssa ollaan nautittu olostamme.

Heti ensitöikseni virittelin mökkiterassille ihanan metsäisen käsityöpajani. Kotona olinkin jo haaveillut siitä kuinka ihanaa mahtaakaan olla, kun saa nypertää borokassipohjien käsintikkauksia ulkona luonnon ääniä kuunnellen.

Olen tosiaankin hurahtanut aivan tyystin borotilkkuiluun. Viime viikolla sain valmiiksi kaksi borokassia ja tein useampia erilaisia pohjia odottamaan mökkireissua ja tikkauksia.

Päiväni ovat viime aikoina olleet puuhastelun täyteisiä tilkkuiluinnostuksestani johtuen, mutta mökillä minä myös lepäisin ja nauttisin puhtaasta rentoutumisesta tekemättä mitään. Se oli ajatukseni, joka on myös toteutunut. Mökilläolo on niin toisenlaista kuin kaupunkielo, ja luonnon äärellä on toisinaan ihana vain olla möllöttää ja nauttia hetkestä.

Näkymä rantasaunamme ikkunasta on sellainen mihin tuskin koskaan voisin kyllästyä. Ja voi sitä autuasta tunnetta, kun löylyjen ja järvipulahdusten jälkeen saa istahtaa terassille kylmän oluen ääreen. Ja toki samalla nauttia myös tikkauspuuhista.

Karvainen mökkikaverini saa vietellä täällä luonnonhelmassa mitä antoisimpaa koiranelämää, kun aamusta iltaan ollaan ulkona ja koko ajan saa nauttia vapaanaolosta. Ei ihme, että tämä jo seniori-ikäinen kaverikin sitten iltasella uuvahtaa tyystin kaiken päivään kuuluneen tutkimisen, haistelemisen, tarkkailemisen ja vahtimisen jälkeen.

Käsintikkausta, josta nautin suunnattomasti, olen siis toteuttanut aika paljonkin. On kiva kun työt ovat erivärisiä, niin syntyy mukavaa vaihtelua puuhasteluun.

Pari borokassipohjaa minulla on vielä tikattavana, mutta voi olla että osa niistä puuhista jää vielä kotiinkin. Tänäänkin on niin ihana ilma, että varmasti vietetään koiran kanssa aika paljon aikaa rantsussa. Siellä kaverikin pääsee toteuttamaan lempipuuhiaan, kun kahlailee pitkin rantaa kaloja bongaillen.

Vaikka tykkäänkin asua kaupungissa, niin luontoihminen olen aina ollut ja sellaisena tulen aina pysymäänkin. Ei tällaisia fiiliksiä ja tunnelmia kaupunkioloissa onnistu saavuttamaan. Ainakin yhden yön verran vielä mökkeillään, niin sitten maistuu taas vaihteeksi jo kotikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: