Tilkkuilua & Mökkielämää

Innostuin tilkkuilusta pari kuukautta sitten, kun näpersin tilkkuverhon olohuoneeseeni. Sen jälkeen onkin syntynyt jos jonkinlaista tilkkukassia ja -pussukkaa. Borotilkkuilukokeilukin vei minut tyystin mukanaan ja borokasseja olen loihtinut jo useita erilaisia.

Edellisellä mökkireissullani tikkailin jokusen kassipohjan valmiiksi ja kotona sitten ompelin ne kasseiksi.

Uusi mökkireissu oli pian luvassa ja sitä varten ompelin useita pohjia kotona valmiiksi, jotta mielekästä näpertämistä riittäisi taas ihanalle mökkiterassillekin.

Mökkimme on siitä ihana paikka, että siellä helle ei koskaan tunnu tukalalta. Suojaisan metsän siimeksessä ja järven läheisyydessä on hyvä olla kuuminakin kesäpäivinä.

Tämän viikon starttasin siis jälleen luonnonhelmassa. Vaikka ensimmäisenä päivänä vähän ukostikin, niin muuten kelit olivat kyllä mitä ihanimmat. Ja taas miltei ensitöikseni virittelin terassille metsäisen käsityöpajani.

Mökkipäiviin mahtui myös Jiin vierailu, joten päästiinkin sitten viettämään ompeluseuran treffejämme saunomisen ja uimisen merkeissä. Kesän ensimmäiset makkaratkin tuli grillattua ja kyllä maistui syödä ulkosalla.

Mökkeily on ihanaa aivan itsekseenkin koiran kanssa, mutta toisinaan seurakin on paikallaan.

Yksi kokonainen mökkipäivä vierähti lähes kokonaan ilman käsitöitä. Sellaisiakin päiviä tarvitsee, jolloin ei tee oikeastaan yhtään mitään. Laiturillakin on ihana vain olla ja rentoutua katsellen koiran kahlaamista rannassa kalabongailunsa parissa.

Mökiltä kotiuduttuani olen jatkanut hieman tikkauspuuhia ja ommellut tikattuihin pohjiin nappeja ja helmiä koristeiksi.

Valmiita pohjia minulla olisi jo neljää borokassia varten, mutta kassiompelupuuhat eivät ole vielä jaksaneet inspiroida. Muutenkin taitaa jo hieman alkaa laantua tämä tilkkuiluintoni. Kivaa se toki yhä on, mutta voi olla että tahti tästä vähän hiljenee.

Muutama pohja on vielä tikkaustakin vailla, joten ihan heti en välttämättä uusia borokassipohjia loihdi. Ja josko seuraavaa mökkireissua varten keksisi vaikkapa vaihteeksi jonkun kivan virkkausprojektin. Toki voisi ottaa työn alle keskeneräisen afrikankukkapeitonkin, josta ei puutu enää kuin jokusen kymmenen kukan yhteenompelu.

Pari intensiivistä tilkkuilukuukautta siis takanapäin, mutta nautintoa se on ollut. Tilkkuilu, kuten käsityöt muutenkin, on kivaa ajanvietettä. Kangaspölylle taidan tosin olla jonkin verran allerginen, koska silmäni ovat jatkuvasti punaiset ja kutisevat. Ehkä pieni breikki siinäkin mielessä voisi olla paikallaan.

Tänään on vähän viileämpi ilma ja se on varsin tervetullutta. Uutta hellejaksoa on kyllä jo lupailtu, joten sitten taas kaupunkikuumuutta karkuun luonnonhelmaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: